KIRIKKALE / MERKEZ - Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı

Konutların; büro, ofis, mağaza vb. işyerlerinin dekorasyonlarının tasarlanması; salon yemek, alışma odaları ile otel, motel, lokanta vb. yerlerde kullanılan ahşap mobilya eşyası yapımı ve yapılan mobilyaların üst yüzey işlemleriyle ilgili alandır. Öğrenciler, birinci sınıfta mesleğe geçiş aşamasını yaparlar.Temel işlem ve uygulamaları öğrenirler; el takımlarını, makineleri tanırlar. Projenin temeli olan teknik resim dersini alırlar. ikinci sınıfta makine eğitimi görüler. 3.sınıfta ise işletmelerde atölye eğitimlerini sürdürerek iş ortamını tanırlar. Bu bölümde okuyan öğrenciler teknik resim, meslek resim, dekoratif projeyle birlikte meslek maliyet hesap konularını da öğrenmektedirler. Mezun öğrenciler, mobilya üretim yapan kurum ve kuruluşlarda iş bulabilecekleri gibi kendilerine ait iş yeri açabilirler; branşlarıyla ilgili bir bölümde yüksek öğrenimde yapabilirler.

Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 07.10.2023 13:42 - Görüntülenme: 2533